25-jarig jubileum dirigent Jan van Hamond

De Jeugdharmonie van Koninklijke Harmonie St. Caecilia uit Echt heeft onlangs het 25-jarig jubileum gevierd van dirigent Jan van Hamond. Vanwege corona heeft dit 2 jaar op zich laten wachten, en feitelijk is Jan dus inmiddels 27 jaar dirigent van het Jeugdkorps.

In deze 27 jaar zorgde Jan er binnen de vereniging voor dat de jeugd gezamenlijk met plezier leert musiceren. Heel veel mooie muziek heeft inmiddels de revue gepasseerd. Een greep uit het muzikale repertoire betreft bijvoorbeeld: “Mamma Mia”, “Pirates of the Caribbean”, “New Worlds Largo”, “The Little Mermaid” en het “Carnavalsfestival”.

Een aantal hoogtepunten van de Jeugdharmonie die Jan in deze 27 jaar heeft mogen meemaken zijn natuurlijk de optredens in de Efteling, een middag musiceren op de Kiosk in Roermond, de deelnames aan het Eurofestival, de muziek verzorgen met de Jeugdharmonie tijdens de Efteling-musical van Basisschool de Angela en als dirigent voor het gezamenlijke orkest staan van alle 100 jeugdleden uit de gemeente Echt-Susteren.

Maar ook zeker de kleinere optredens zoals de jaarlijkse optredens in Zorgcentrum “De Eghte”, het Olliebollenconcert op de Echter Kermis en het Platsconcert zijn inmiddels traditionele evenementen waarbij Jan als vertrouwd gezicht de Jeugdharmonie dirigeerde.

Via deze weg willen we Jan nogmaals feliciteren en we hopen dat Jan nog jarenlang de muzikale uitdaging met de jeugd wil voortzetten en velen kan laten genieten van de muzikale klanken van de Jeugdharmonie.